(απαραίτητο για την ψηφοφορία των ταινιών)
(απαραίτητο για το σχολιασμό των ταινιών)

Στατιστικά

  • Σύνολο μελών: 6615

Τυχαίες ταινίες

Άρης Μπαφαλούκας

See no evil

Έτος:
2001

3. Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη

Από τον "Γκόγκο" μέχρι την τελευταία του ταινία, ο Παναγιώτης Φαφούτης έγραψε την δική του σημαντική ιστορία στην μικρού μήκους.

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε νομικά και σκηνοθεσία στην Αθήνα. Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση επεισόδια για σειρές, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές και διαφημιστικά. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν πάρει μέρος και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Η κληρονόμος, ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα. Ο Παράδεισος είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Aπό το περιοδικό ΜΟΤΕΡ του ΕΚΚ, τεύχος 15

... κι όμως, η αφορμή για ν’ ασχοληθώ με το σινεμά ήταν μια ελληνική ταινία, ο Λευτέρης Δημακόπουλος του Περικλή Χούρσογλου.
Όταν στην σχολή κατάλαβα ότι δεν γίνεται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, να υπάρχει δυνατή μουσική, χορός, μεγάλος μπουφές και ατμόσφαιρα πάρτι, η απογοήτευση ήταν τόσο μεγάλη, που ήθελα να τα παρατήσω…
όταν πήρε η μικρού μήκους ταινία μου, Ο Γκόγκος το πρώτο βραβείο στη Δράμα, πολλοί «μεγάλοι» με συμβούλεψαν, να μην κάνω αμέσως άλλη μικρού Μήκους για να κρατήσει η «αίγλη» του βραβείου.
Πόσο «άκυρη» συμβουλή…

όταν διαγωνιζόταν η μικρού μήκους μου για τα κρατικά βραβεία, κάποιοι “μεγάλοι” με συμβούλεψαν να τηλεφωνήσω σε κάποια μέλη της επιτροπής, για να τους “θυμίσω” την ταινία μου.
Πόσο “τολμηρή” συμβουλή!

Όταν με φωνάζουν να δουλέψω στην τηλεόραση, συνήθως μου ζητάνε «φρέσκια ματιά» και «λαμπερή φωτογραφία». Άραγε πώς μεταφράζεται αυτό; Ποτέ δεν κατάλαβα.

Oι παραγωγοί λένε ότι δεν υπάρχουν καλοί σκηνοθέτες και σεναριογράφοι για να επενδύσουν
Oι σεναριογράφοι λένε ότι δεν υπάρχουν καλοί σκηνοθέτες για να αναδείξουν τα κείμενα τους
Oι σκηνοθέτες λένε ότι δεν υπάρχουν «πραγματικοί» παραγωγοί»
Oι θεατές λένε ότι δεν υπάρχουν καλές ταινίες.
Τελικά τι μένει;

Όσες φορές και να εξηγήσω στη μητέρα μου , τι ακριβώς είναι η σκηνοθεσία, δεν θα το καταλάβει ποτέ!
Μήπως εγώ το έχω καταλάβει τελικά;;;

Oι προσδοκίες μου για τον ελληνικό κινηματογράφο είναι να είναι χειροποίητος, να υπάρχει συνεργασία, και να φτιάξουμε όλοι μαζί κάτι μεγάλο…

Μακάρι να είχα και μια δεύτερη δουλειά... φοβάμαι τα γεράματα του σκηνοθέτη



Ξεναγηθείτε λοιπόν στις ταινίες μικρού μήκους του παναγιώτη Φαφούτη